ÇAĞDAŞ BİR YAZAR ( MÜNEVVER ) '' İLBER ORTAYLI ''


     - BÜYÜK TARİHÇİMİZ İLBER ORTAYLI -



     Günümüzde herkesin sevdiği sevmese bile saygı duyduğu ender isim vardır. Bunlardan bir tanesi hiç şüphesiz İlber Ortaylı ..


 Tarihçi olarak hem batı hem doğu dillerini ve kültürlerini bilen , Tarihçilerin Kutbu olarak anılan rahmetli Halil İnalcık hocanın talebesi olmuş dönemi itibari ile bir çok aydın ve entelektüelle beraber olma fırsatını bulmuş ..


Annesinin de Hoca olması nedeni ile eğitimine erken yaşta başlamış ve sahada çalışmalar yapma fırsatını bulmuş Döneminin ünlü hocalarından ( Mübeccel Kıray , Şerif Mardin , İlhan Tekeli ) dersler almış ve belge ile tarih  yapılacağını , varsayıma dayalı tarih olamayacağını söylemiştir..


 Galatasaray ve Bilkent başta olmak üzere bir çok Üniversitede hocalık yaptı.2005 yılında Topkapı sarayı müze müdürü olarak çalıştı. Aynı zamanda Türk Tarih Kurumu şeref üyesidir. Günümüzde yüzlerce kitap yayınlayan Ortaylı sayısız ödül alarak yaşayan tarihçilerin en büyüğü ve ünlüsü olma şerefine nail oldu .Gündemden hiç düşmeyen sayısız meseleler ile günümüz gençliğinin hem rol modeli hem mizah konusu olmayı başarmıştır. Allah uzun ömürler versin ..


NOT : Son dönemde özellikle Elif Şafak ve Orhan Pamuk hakkında başarılı edebiyatçı olmadıklarını söylemesi gündem olmuştur ..



 

İlber Ortaylı













- Birazda Eğlenelim işte İlber hoca hakkındaki bazı Capsler ; 


































Yorumlar