Yunanlılar ile Ortak Özelliklerimiz



'' YUNANLILAR İLE ORTAK ÖZELLİKLERİMİZ '' 





YUNANİSTAN
YUNANLILAR İLE ORTAK ÖZELLİKLERİMİZ




Bir Yunanlı ile röportaj ;

- TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDAKİ FARKLAR NELER ?


- Yani biz maviyi temsil ediyoruz her yerde Türkiye kırmızıyı. Buradan anlayabilirsin ki biz bayrağımızla bile farklılıklarımızı göstermeye çalışıyoruz bunlar farklılıklarımız . Bizim kültürümüz bütün Avrupa kültürlerini etkiledi ve onlardan da etkilendi bundan dolayı biz biraz daha rahatız . Avrupa ile aynı tarafta olduğumuzdan onların kültürlerinden de bir şeyler aldık .



- TÜRKİYE İLE ORTAK YÖNLERİNİZ NELER ?

- Her şeyden önce birbirimize benziyoruz diyebilirim . İnsanlar anlamaz birisi Yunan mı Türk mü ? Yemekler .. Bütün o Akdeniz ve Balkan lezzetlerini paylaşıyoruz diyebiliriz . Türkiye çok büyük bir ülke nüfusu da çok çok büyük ve bir sürü farklılıklar var fakat büyük bir parçası bizimle aynı iklimi paylaşıyor . Oldukça sıcak dışarı çıkmak istersin , arkadaşlarınla olmak istersin , dışarıda yemek istersin .. Evin dışında sosyalleşmek bizim ortak özelliğimiz . Biz genel olarak aynı şekilde eğleniyoruz müzik hemen hemen aynı sadece farklı dilde , buzuki duyarsın , bağlama duyarsın hepsi birbirine benzer .İki ülkede de çok sigara içiliyor diyebilirim . Biz aynı şeylerden keyif alıyoruz ayrıca evet 600 yıl beraber yaşadık yani evet düşünce yapılarımız neredeyse aynı .



- DAHA ÖNCE TÜRKİYE HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORDUN ŞİMDİ NE DÜŞÜNÜYORSUN ?

- Daha önce hiç bir Türk ile tanışmamıştım hem kendi adıma hem diğer Yunanlılar adına konuşabilirim . Örneğin okulda , İlkokulda Türkiye hakkında bize bir şeyler öğretilmişti . Türkiye hakkında söyledikleri daha agresif konuşuyorlar geçmişte olanları hatırlayarak . Belki de bizim yaptıklarımızı öğretmeden . Buna rağmen yunan milletine dışarı çıkıp sorarsanız onlar da benim düşündüklerimi söyleyeceklerdir . O da Türklerin bizim gibi olduğu istesek de istemesek de biz komşuyuz . Hükümetlerimiz için bizim kavga ediyor olmamız işlerine geliyor olabilir ama bu umurumuzda değil . Benim Türkiye ile ilgili kişisel düşüncem şöyleydi  '' tamamen orta doğulusunuz . '' Yunanlıları çok daha Avrupalı düşünüyordum . Türk arkadaşlarım olduktan sonra fikirlerim değişti .








            



Yorumlar