ATATÜRK HAKKINDA YAZILMIŞ EN İYİ KİTAPLAR

BUGÜNE KADAR BİR ÇOK YAZAR MUSTAFA KEMAL HAKKINDA ONLARCA KİTAP YAYINLADI. ANCAK LİSTEMİZDEKİ KİTAPLAR KADAR BAŞARILI VE KAPSAMLI KİTAP SAYISI OLDUKÇA AZ İŞTE O KİTAPLAR ..
'' ATATÜRK HAKKINDA YAZILMIŞ EN İYİ KİTAPLAR ''


GAZİ PAŞA
- Mustafa Kemal Atatürk - 


Ulu Önder hakkında yazılmış en iyi 3 kitabı sizler için derledik yeniden eskiye doğru sıraladık umarım beğenirsiniz ..






1 - İLBER ORTAYLI - GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK


atatürk
- İlber Ortaylı'nın Atatürk Kitabı -



İlber Ortaylı tarafından ilk basımı 2018 yılında yapılan kitap Kronik kitap tarafından çıktı. Atatürk'ün doğduğu ve gençliğini geçirdiği coğrafya,aile kökeni , İmparatorluğun değişik siyasi dönemlerini ve Atatürk'ün kişisel özelliklerini de anlattığı yakın dönemin başvuru kitaplarından bir tanesi . Bu kitabı en iyi anlatan cümle yazarın kendisinden geliyor bence '' Atatürk'ü yazmak için yetmiş yaşıma kadar bekledim . '' Kesinlikle okumanızı tavsiye ettiğim kitaplar arasında ilk sıralarda bu kitap var ..




KİTABIN EN UYGUN FİYATLI SATIŞ SİTESİ : 
bkm kitap






2 - ANDREW MANGO - ATATÜRK : MODERN TÜRKİYE'NİN KURUCUSU 







ATATÜRK KİTABI
- Andrew Mango'nun Atatürk Kitabı - 


 İngiliz - Rus kökenli bir yazar olan Mango 6 yaşına kadar Türkiye'de yaşamış ve 2014 yılında kaybettiğimiz bir profesör. 1963 yılında kitabının ilk baskısını yayınladı .  2004 yılında İngiliz yayın evi John murray tarafından çıkan kitapta Yurt dışından özellikle Avrupa'dan Atatürk'e nasıl bakıldığı hakkında bilgiler sunan eser yaklaşık 750 sayfa . Onlarca basım yapan kitabın bendeki 16.basımı Remzi Kitabevi ne ait . Özellikle Mustafa Kemal doğmadan önce Selanik hakkında ilginç bilgilerin bulunduğu kitabı kesinlikle okuma listenize almanızı öneririz..


KİTABIN EN UYGUN FİYATLI SATIŞ SİTESİ : D&R







3 - ŞEVKET SÜREYYA AYDEMİR - TEK ADAM ( 3 CİLT ) 



Şevket Süreyya Aydemir'in Kitabı
- Şevket Süreyya Aydemir'in Tek Adam Kitabı - 



Başka bir  Remzi Kitabevi yayını olan ve bir çok Tarihçiye göre Türk bir yazar tarafından Atatürk hakkında yazılmış en önemli eser . Yazar Şevket Süreyya Aydemir eserinde Atatürk'ün hayatını bölümler halinde bizlere sunmakta . ( Yazarın İsmet İnönü hakkında yazdığı bir başka 3 ciltlik eseri olan İkinci Adam kitabını da öneririm . ) 


KİTABIN EN UYGUN FİYATLI SATIŞ SİTESİ : N11


Ayrıca övgüsünü çok duyduğum ancak okumadığım için yazamadığım Armstrong'un Bozkurt kitabını da okuyup bilgilendirirseniz sevinirim .





DÜŞÜNCELERİM 



Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana çeşitli mecralar Atatürk hakkında iftiralar ve karalama kampanyaları düzenlerken diğer kesim onun insan olduğunu unutarak tanrılaştırmaya varan yakıştırmalar yapmaktadır. Benim için en doğru görüş birbirimizi kırmadan her insanın doğrularını ve yanlışlarını görüp , değerlendirebilmeli ve dönemin şartlarını , aile yapısını , psikolojik ve sosyolojik şartları değerlendirip ona göre yorum yapmalıyız. Sizlere tanıttığım bu kitaplar Atatürk hakkında objektif olarak yazılmış kitaplardır.
Keyifli Okumalar ...





ATATÜRK HAKKINDA YAZILMIŞ EN İYİ KİTAPLAR ADLI YAZIMI OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYOR DİĞER YAZILARIMI DA OKUMANIZI ÖNERİYORUM ..



Yorumlar