Prof.Dr Celal Şengör Kimdir, Nereden Mezun ?

TELEVİZYONDA GÖRDÜĞÜMÜZ BİR ÇOK İLGİNÇ VE DEĞİŞİK KARAKTERLERDEN BİRİDE SON YILLARDA POPÜLER OLAN 
'' CELAL ŞENGÖR VE KİTAPLARI '' ADLI YAZIMIZ İLE BİRLİKTEYİZ ..



Celal şengör
- Celal Şengör kendi Kütüphanesinde - 


TÜRK TELEVİZYONLARINDA UZUN SÜREDİR HEM BİLİMSEL KİMLİĞİYLE HEM ESPRİLİ KİŞİLİĞİ İLE GÜNDEME GELEN ÇOK ENDER İNSANDAN BİRİ '' CELAL ŞENGÖR ''

 Dünyaca ünlü bir jeolog düşünün ki her gün televizyonlarda ve çok sık Capsleri ile gündemde . Hepimiz onu daha çok Habertürk kanalında son 10 yılda çıktığı programlarla popüler oldu. Eğitim yıllarında Türkiye'nin ilk jeologlarından İhsan Ketin tarafından eğitildi. Bir çok defa yaptığı röportajlarda İhsan Ketin ve Büyük tarihçilerden birisi olan Fuat Sezgin'i baş öğretmenleri olarak göstermiştir..

Halen Üniversitede hoca olan ve bilime olan açlığı ve Kütüphanesini öğrencileri ile paylaşması , esprili kişiliği ve özellikle bir Jeolog olmasının dışında Tarih gibi bir çok disiplinde  bilgi sahibi olması beni her zaman etkiledi..

Gençliğinde Asker olmak istemesi onu ileri seviyede askerliğe bağımlı hale getirdi. Televizyon programlarında Darbeyi övmesi ya da Dışkı yediğini söylemesi çok kişi tarafından yadırgandı ve itici bulundu . Aslında bence anlatmaya çalıştığı şey İhtilallerin de kendi içerisinde tutarlı işler ürettiği tamamen zararlı olmadığı fikriydi ki bende bu görüşe katılıyorum..

 Verdiği röportajlarda tanıttığı Şahsi Kütüphanesi bence Türkiye'de ender bulunabilecek kütüphanelerden bir tanesi. Bir bilim insanı olarak Şengör çok önemli buluşlara ve çalışmalara imza atarak Rusya bilimler Akademisi ve ABD Ulusal Bilimler Akademisi üyeliği de bulunan bir çok üyelik ve ödül kazandı. Halen İstanbul Teknik Üniversitesinde Hocalık yapan Şengör , Ülkemizin yeni deprem dedesi olma yolunda hızla ilerliyor (
Ahmet Mete Işıkara'yı saygıyla anıyoruz ) Eserlerinden bazıları ise şöyle ; 



- Celal Şengör'ün Dahi Diktatör kitabı - 


Dahi Diktatör Celal Hoca'nın ilk okuduğum inceleme türündeki kitabı gayet ince ve okunması kolay İnkılap Yayın evi tarafından çıkan kitabın bende ikinci baskısı mevcut bu kitapta daha çok Atatürk'ün Bilimselliğini , Yöntemini ve Akılcılığını çok iyi bir şekilde anlatan Celal Hoca başarılı bir jeolog olmasının yanı sıra başarılı da bir yazar olduğunu bizlere kanıtlıyor.

Kitabı okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz Kitap Yurdu





- Celal Şengör'ün Aptalı Tanımak Kitabı -


Yine bir İnkılap Yayın evi baskısı olan bendeki ikinci kitabı APTALI TANIMAK Hoca'nın Türkiye de oluşan cehalet , korku düzenine ve cemaat Hegemonyasına dikkat çekerek yine bildiğimiz üslupla eleştirilerini ve düşüncelerini bizlerle paylaşmış ..

Kitabı okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz  Kitap Yurdu






CELAL ŞENGÖR VE KİTAPLARI ADLI YAZIMIN SONUNA GELDİK . OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER , BU YAZIMI BEĞENDİYSENİZ 

BU YAZIMI DA BEĞENEBİLİRSİNİZ .

Yorumlar