Dindar Nesil Projesi Başarılı Oldu Mu ?


Okumak pek çok şeyin başlangıcı mesela bilgi dağarcığının genişlemesi , hayal gücünün artması gibi Din de manevi dünyamızı rahatlatan özünde Ahlak ve Etik kurallar bütünü
Peki ...
'' DİNDAR NESİL Mİ ? OKUYAN NESİL Mİ ? Sorusunun cevabı sizce nedir ?


Recep tayyip erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan 

'' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yıllarda dindar nesil yetiştirme projesi her geçen gün geçerliliğini yitirmekte . O boyutlara vardı ki, yapılan son araştırmalara göre başını örtenlerin sayısı , Dindarım diyenlerin sayısı , oruç tutan ve namaz kılan gençlerin sayısı azalmakta ... ''





    Ö ncelikle yasakçı ve kısıtlayıcı zihniyetten uzak durulmalı ve gençleri daha özgür daha aklı başında dini , mezhebi görüşleri ne olursa olsun iyi bir vatandaş , iyi bir yurttaş olarak yetiştirmeye dikkat etmeliyiz ..


Bir kitabın , bir yazarın , bir sporun yasaklanması insanın tabiatı gereği o kişiyi ya da nesneyi daha kıymetli ve popüler hale getiriyor .Özellikle sigara , içki ve eğlence yerlerindeki zaman kısıtlamaları gibi yasakları koyup bizatihi gençler üzerinden toplum mühendisliği yapmak bence en affedilmez hatalardan birisi .Herkesin dini ,siyasi ,cinsel vb. tercihleri farklı olabilir ve olmalıdır da ancak liyakate , toplum sağlığına toplumsal ahlaka aykırı bir görüş ve tutum zannediyorum herkes tarafından reddedilir . Bizim dinimiz de her türlü inanca, görüşe saygı ve hoşgörü vardır bunu tüm topluma empoze edebilmek aşılayabilmek Alevinin Sünni'nin , Eşcinselin Heteroseksüelin , Cumhuriyetçinin Şeriatçının bolca yaşadığı ve bunları bir havuzda toplamış bir mozaik Türkiye Cumhuriyeti . Ancak bizim gibi Yarı eğitimli nesillerin  bir sonraki nesillere sadece yasaklar ve kısıtlamalar bırakması maalesef kaçınılmaz ..

Bunun için önce Kendi kutsal kitabımız Kuran'da ilk cümlenin OKU olduğunu unutmamalı özellikle kendi görüşümüzün dışında karşıt fikir ve görüşleri rahatça okuyabilmeli ve toplumumuzu daha müreffeh ve aydın bir geleceğe taşımaya gayret etmeliyiz ..







Yorumlar