Hüseyin Nihal Atsız ve Eserleri

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN 

'' HÜSEYİN NİHAL ATSIZ VE ESERLERİ '' HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER ..


  
HÜSEYİN NİHAL ATSIZ
- Hüseyin Nihal Atsız - 


 MİLLİYETÇİLİK DENİLDİ Mİ AKLA İLK GELEN İSİMLERDEN BİRİSİ HİÇ ŞÜPHESİZ HÜSEYİN NİHAL ATSIZ VE TABİ Kİ ONUN ŞİİRLERİ VE YOL GÖSTERİCİ YAŞAMI . HÜSEYİN NİHAL ATSIZ KİMDİR ? ESERLERİ NELERDİR ? 

     

ATSIZ KİMDİR ?



  Türkiye'nin çok zorlu geçirdiği dönemde Cumhuriyetin ilk yıllarında aşırı milliyetçi tutumu , sivri dilli üslubu ile bazı kesimlerin ilgisini bazı kesimlerin nefretini kazanmış hem büyük bir Tarihçi hem milliyetçi ideolojisiyle Türk siyasal hayatında önemli bir yer etmiş  '' VAKTİYLE BİR ATSIZ VARMIŞ VAR OLSUN '' sloganlarının yankılandığı günümüzde halen sevilen ve anılan büyük Türk Milliyetçisi .


Ben onu çok geç tanıdım bunun için her zaman hayıflanırım . Benim okuduğum ilk kitabı Deli Kurt o kadar etkiledi ki beni onun hakkında daha çok araştırmaya ve kitaplarını peyderpey okumaya giriştim . Özellikle zamane milliyetçi gençlerinin Nihal Atsız ,
Reha Oğuz Türkkan , Dündar Taşer gibi isimleri bilmemeleri ya da sadece ismen duymuş olmaları beni her zaman üzmüştür..

 Bir çok görüşünü paylaşmasam da bu insanlar bu ülkenin bir parçası ve önemli şahsiyetleridir. Dönelim konumuza 1905 gibi bir yılda yani işgal yıllarında doğan yazar Balkan SavaşınıMübadeleyi ve bir çok kargaşayı görerek geldi gençlik çağına . Bu idealist genç daha eğitiminin ilk yıllarında Büyük Türk Milliyetçisi Yusuf Akçura'yı okumaya ve ona hayran olmaya başladı. Atsıza göre çözüm Akçura'nın da Üç Tarz-ı Siyaset kitabında belirttiği yoldu. Özellikle Atsızın Türkçü olmasının en büyük sebeplerinden biri Arapların düşmanla işbirliği yapması ve ihanetleri olmuştu .Ve pek tabidir ki Ziya Gökalp ve onun büyük eseri Türkçülüğün Esasları kitabı bir diğer yol göstericisi oldu . Bunun verdiği heyecanla Öğretmen oldu ve gençlere Türk Tarihini anlatmaya başladı..

Yayınladığı bir makale sonucunda dönemin ünlü Tarihçisi Fuat Köprülü tarafından fark edildi ve akademik hayatında önemli bir dönüm noktası olmuştur.  Ancak tırmanan Komünist hareket kendisini Atsız Mecmua adlı dergiyi hazırlamaya itti. Üniversitedeki hocalık hayatı bir müddet sonra bitti ve Lise öğretmenliğine döndü. Bu dönemlerde evlendiği eşinden ayrılmış , Hocalıktan kovulmuş ve açtığı dergiler kapatılmıştı..

Özellikle 1944 yılında Irkçılık davası sonucu bir grup arkadaşı ile beraber Tabutluk denilen özel hücrelerde yaşadığı işkenceler onu daha da perçinledi. Dışarı çıktığında hasta ve işsizdi ve kütüphanesinde ki kitapları satmak zorunda kaldı. İşsiz kalması belki de biz okurları için bir şans oldu çünkü en önemli iki romanı diyebileceğimiz Bozkurtların Ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor bu dönemde çıktı .Ve son dergisi Ötüken'i çıkartmaya başladı ve ölene kadar bu dergiyi çıkarmaya devam etti. Ve kendi hayatının romanını yazdığı Ruh Adam bir klasik haline geldi. Belki de söyleyemediklerini bu romanda söyledi bizlere 

Ve 11 Aralık 1975 'te bizlere üç çocuğunu , ülküsünü ve sayısız makale ve eserlerini bıraktı . 




HÜSEYİN NİHAL ATSIZ VE ESERLERİ HAKKINDAKİ YAZIMIN SONUNA GELDİK OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER VE DİĞER YAZILARIMI DA OKUMANIZI ÖNERİRİM .


Yorumlar