Latin Amerika Edebiyatçıları Kimlerdir ?

 EDEBİ EMPERYALİZM AVRUPALI YAZARLARI DAHA ÖN PLANA ÇIKARDI . BANA GÖRE DÜNYANIN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE DAHA BAŞARILI EDEBİYATÇILAR VAR  VE HEM KÜLTÜR HEM SANATTA İLERİ SEVİYEDE BULUNUYORLAR İŞTE ONLARDAN BİR KESİM ..
'' LATİN AMERİKA EDEBİYATI VE EDEBİYATÇILARI KİMLERDİR ? ''


edebiyatçılar
- Latin Amerika'nın popüler Edebiyatçılarının Karikatürleri - 

'' EMPERYALİZME EN ÇOK DİRENEN , SANATIYLA KÜLTÜRÜYLE , EDEBİYATIYLA BELKİ DE BİR NUMARALI TOPLUM '' LATİN AMERİKA TOPLUMUDUR. '' SİZLERE DÜNYANIN DİĞER UCUNDAN ,TANIMAMIZ GEREK BÜYÜK ŞAİR VE YAZARLARI DERLEDİK .. ''


küba
Jose Marti

jose marti
Can Yayınları


JOSE MARTİ : Küba'nın sömürgeci ve diktatör düzeninden kurtulmasına çaba göstermiş bir milli mücadele kahramanı. Bir dönem ülkesinden uzak kalmış, Amerika'da eğitimini tamamlamış . Şair , Yazar . Kendisi 1853 Havana doğumlu ve halen Küba'da çok saygı gören bir önder. Nuestra America ve Simple Verses gibi çalışmalarının yanı sıra Türkçeye çevrilen bir çok kitabından birisi olan Ataol Behramoğlu çevirisi Göklerde Eriyip Gitmek İsterdim adlı çalışması mevcuttur ..

Bu kitaba erişebilmek için Can yayınları










şilili edebiyatçı
İvone Gebara
İvone Gebara


İVONE GEBARA : Ortadoğulu bir kökene sahip olan Yazar , 1944 Sao Paulo doğumlu . Brezilya'nın önemli kadın yazarlarından birisi olan Gebara , Katolik bir Rahibe ve Feminist ilahiyatçı sıfatları ile tanınıyor . 90 lı yıllarda Kürtaj ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen yazar , Vatikan tarafından dava edilmiş ve 2 yıl sessiz kalma cezası almıştır. Günümüzde Recife'de yaşamını sürdüren yazar '' Out of The Depths '' isimli kitabı 2002 yılında İngilizceye çevrilmiş ve Hristiyan edebiyatına ilgi duyanların okumasını bekliyor.

Bu kitaba erişebilmek için Amazon










meksikalı edebiyatçı
jose joaquin fernandez de lizardi



El Periquillo Sarniento

FERNANDEZ DE LİZARDİ : Meksika doğumlu yazar aslında tüm Latin Amerika'da ünlü bir isim . Çünkü 1816 yılında '' EL PERİQUİLLO SARNİENTO '' isimli roman Güney Amerika'nın ilk romanı olma özelliğine sahiptir.Yazarlığının yanı sıra gazeteci ve siyasi kimliği de olan Lizardi ,  genç yaşta henüz 50 yaşında iken Tüberkülozdan öldü. 

Bu kitaba erişebilmek için Amazon ( İspanyolca )



La voz de Michoacán #VozMedia





LATİN AMERİKA EDEBİYATI VE DEVRİM YARATAN EDEBİYATÇILARI BAŞLIKLI YAZIMIN SONUNA GELDİK DEVAMINI SİZLERİN İLGİ VE ALAKASINA GÖRE YAZMAYI PLANLIYORUM DİĞER YAZILARIMI DA OKURSANIZ SEVİNİRİM OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER .




Yorumlar