NELER OKUMALIYIZ ? NASIL OKUMALIYIZ ?


'' NELER OKUMALIYIZ ? NASIL OKUMALIYIZ ? '' 


altı çizili kitap
- Not tutma -

Günümüzde pek çok kişi ya okuduğunu anlamıyor , ya ne okuması gerektiğini bilmiyor ya da nasıl okuması , nelerden hoşlandığını keşfetme sürecini kontrol edemiyor Bunlara denenmiş pratik çözümler sunan NELER OKUMALIYIZ ? NASIL OKUMALIYIZ ? başlığında bulabilirsiniz..


           


TAVSİYELER 



    Ben sizlere öncelikle okuduğunuz kitap her ne olursa olsun Klasik bir eser olsa dahi hoşunuza gitmediyse , sizi içine alamadıysa, yazarın dilinden , üslubundan hoşlanmamış olabilirsiniz işte bu tarz kitapları kesinlikle hemen elinizden bırakın çünkü kitaplardan sıkılmanızı kendi ellerinizle hızlandırmış oluyorsunuz..


Başka tarzda yazarların yazdıklarını keşfederek size daha fazla hitap eden ve çok beğeneceğiniz yazarlar bulacaksınız emin olun. Bir diğer konu okuduğunuz kitap çeviri ise çeviri kötü olabilir. Bu yüzden iyi Yayın evlerini okumanızı tavsiye ederim ( Ayrıntı yayınları  , İletişim yayınları , İş Bankası Kültür Yayınları , YKY bunlardan en önemlileri ve en köklü Yayın Evleri bence ) Bir başka sorun gidip bulabileceğiniz geniş bir kitapçı sayısı maalesef çok az . Maalesef diyorum çünkü çoğu artık kırtasiyeci .Yani bu tarz yerlerde de kitap bulamamanız sizin hatanız değil , tavsiyem SAHAFLAR ..

Sahaflık gerçekten kitap kurdu olan insanların ömürlerinde bir kez olsun gidip görmeleri gereken yerler arasında bu tarz yerlerin en meşhuru İstanbul Fatih'te bulunan ünlü Sahaflar Çarşısı .Kitap özellikle günümüzde daha çok dijitale mecraya kaymış durumda ancak benim gibi milyonlarca insan halen kitapçılarda saatler geçirmeyi , kitap kokusundan zevk almayı bırakamamış insanlar .Tavsiyem her zaman tekrar okuyabilmek için , çocuklarınıza bırakabilmek için ya da her ne için olursa olsun bir kitaplığınız olsun . Pek tabi ki neler okumalıyız ? sorusunun net cevabı sizlerin kendi okuma tercihlerinize göre değişiyor. Ben Tarihi, Dini, Siyasi, Sosyolojik ve anı türündeki eserleri daha çok seviyorum . Kesinlikle önerim çapraz okuma yapmanız ve her zaman ''karşıt görüşü'' okumaya özen göstermelisiniz. Bu sizin perspektifinizi geliştirir emin olun . Ve bence en önemlisi bilmediğiniz kelimeleri sözlükten bakarak öğrenin , bir kenara not alın ve kitapta önemli bulduğunuz yerlerin altını çizin ki bir daha aynı kitabı okuduğunuzda fikirlerinizin aynı kalıp kalmadığını öğrenme fırsatı sunarsınız kendinize ..

Sizlere bol bol sözlük karıştırmanıza vesile olabilecek bir eseri sunuyor
 ( Özellikle 1966 İnkılap yayın evinin baskısını bulursanız daha iyi olur . ) ve okuduğunuz için Teşekkür ediyorum ..



Mehmet AKİF
Safahat




NELER OKUMALIYIZ ? NASIL OKUMALIYIZ ? ADLI YAZIMIZI OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER DİĞER YAZILARIMIZI DA OKUMANIZI ÖNERİRİZ.










Yorumlar