Rus Edebiyatının Babası ; Puşkin

RUS EDEBİYATI DEDİĞİMİZDE AKLIMIZA GELEN

EN BÜYÜK YAZARDIR BELKİ DE ŞİMDİ ONU


TANIMANIN TAM ZAMANI İŞTE 


'' YAZAR PUŞKİN VE ÖLÜMSÜZ ESERLERİ ''


PUŞKİN
- Puşkin - 



ÜNLÜ RUS ŞAİR VE YAZAR PUŞKİN VE ÖLÜMSÜZ ESERLERİ HER ZAMAN RAFLARDA BAŞ KÖŞEDE YERLERİNİ ALMIŞTIR . İŞTE O DEV YAZAR VE BÜYÜK ESERLERİ ..






Dünyanın en çok okunan kitapları arasına çoktan girmiş ve Yüzbaşının kızı gibi bir klasik eser ile dizileri , filmleri çekilmiş usta yazar , Rus edebiyatçı Aleksandr Sergeyeviç Puşkin . 2. Katerinaya dayanan ailesi Rusya'nın soylu ailelerinden birisidir..


 Aynı zamanda annesi tarafından da Habeş 
Prensinin torunudur. Aristokrat olarak doğmasının avantajlarını erken yaşta görmüş ve döneminin ünlü şairleri ile tanışma fırsatı bulmuştur..


 Babası ve Amcasının edebiyata olan düşkünlüğü onu edebiyat ve şiir tutkunu yaptı. Çevresi tarafından her zaman sevilen ve daima olgun birisi olarak yaşadı ve öldü . 15 yaşında ilk şiir denemelerini yazmaya başladı . RUSLAN VE LUDMİLA ilk ses getiren denemesi olmuştur. ( Yapı Kredi yayınlarından çıkan bu eseri okumanızı tavsiye ederim ) 


Sürgünde olduğu yıllarda özellikle Kafkasya'da Byron'un kitapları ile tanıştı .Zaten bir çok yazarda var olan kadın merakı onda da fazlasıyla vardı ve hayatının büyük bölümünde kadınlara kur yapmaktan geri durmadı..


Daha net ifadelerle anlatmak gerekirse bir çok sürgünde bir çok roman , öykü , oyun yazmış bu büyük yazar ve her Rus'un hayatında en az bir kere yakalandığı zevk ve eğlence merakından da geri durmamış ..


 Hakikaten tüm Rus edebiyatçılarına baktığımız da ortak bir kadın ya da kumar merakı dikkat çeker . Bu da beni bir Sosyolog olarak toplumun bireyler üzerindeki etkilerinin ne kadar yoğun olduğunu incelemeye sevk etti her zaman..


 O dönemin savaş şartlarını düşündüğümde bana pek garip gelmeyen bir davranış doğrusu . Sürgünlerden kurtulup Çar ile arasını düzeltince bir dönem devlet arşivlerine girebilmek için izin aldı ve bundan çok faydalandı..


 Bir çok eser vererek bir düello sonucunda aramızdan ayrılan Puşkin Modern Rus Edebiyatının Kurucusu ve halen Dünyada Klasikler arasındadır. Aşağıda bu çok önemli eserleri sizler için derledim ..




OYUN TÜRÜNDE YAZILAN KİTAP 1831 YILINDA BASILMIŞ 


KİTABI ALMAK İÇİN :  İŞKÜLTÜR









GEZİ EDEBİYATI TÜRÜNDEKİ BU ESER 1835 YILINDA BASILMIŞ 

KİTABI ALMAK İÇİN :  İŞKÜLTÜR









YEVGENİ ONEGİN YAZARIN ÖNEMLİ ESERLERİ ARASINDADIR . ROMAN TÜRÜNDEKİ BU ESER 1832 BASIMLI .



KİTABI ALMAK İÇİN : YKY








ROMAN TÜRÜNDEKİ BU ESER 1841 YILINDA YAYINLANMIŞ AMA BİTMEMİŞ BİR ESERDİR. ŞU AN BULUNMASI ZOR BİR KİTAP SİZLER İÇİN ARAŞTIRDIM VE NADİR KİTAP SİTESİNDE BULDUM .

KİTABI ALMAK İÇİN : NADİR KİTAP



Puşkin


YAZARIN 1820 YILINDA YAYINLANAN ŞİİRİ . İLK ŞİİRLERİNDEN OLUP YAZARIN TANINMASINDA ÇOK ETKİLİ OLMUŞTUR.

KİTABI ALMAK İÇİN : YKY











1833 - 1836 YILLARINDA YAZDIĞI YAZARIN EN ÖNEMLİ VE EN ÇOK TANINAN ESERİ YÜZBAŞININ KIZI . ROMAN TÜRÜNDE BİR ESER .
KİTABI ALMAK İÇİN : İŞKÜLTÜR





PUŞKİN VE ÖLÜMSÜZ ESERLERİ YAZIMIZIN SONUNA GELDİK UMARIM KEYİF ALMIŞSINIZDIR. OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ..

Yorumlar