Yazar Ahmet Ümit'in En Başarılı 5 Kitabı


AHMET ÜMİT'İN EN BAŞARILI

 5 
KİTABI HANGİLERİDİR ?


Ahmet Ümit
- Ahmet Ümit'in En Başarılı 5 Kitabı - 



AHMET ÜMİT KİMDİR ?


12 Temmuz 1960 tarihinde Gaziantep'te doğan yazar Ahmet Ümit gençliğinden beri sol görüşlü fikirleri nedeniyle sürgün edilmiş ve baskıya maruz kalmıştır. Bizzat üyesi bulunduğu Türkiye Komünist Partisi tarafından seksenli yıllarda Moskova'ya gönderildi..

90 lı yılların sonunda popüler olmaya başlayan yazar en önemli eserlerini 2000 li yıllarda verdi.. 


ESERLERİ ..


- Bir Ses Böler Geceyi 






 KENDİSİNE GÖRE EN ÖNEMLİ YAZARLAR 


Bizzat katıldığı bazı programlarda gençlere kitap önerilerinde bulunan yazar , bir programda kendisinin en çok takdir ettiği yazarların Türkçe yazan yazarlar olduğunu söylemiş ve ilave etmiştir ;


 '' Ahmet Hamdi Tanpınar'dan , Nazım Hikmet'e , Oğuz Atay'dan , Yusuf Atılgan'a , Selim İleri'den , Adalet Ağaoğlu'na günümüzdeki pek çok benim yaşımda olan ve benden daha genç olan yazarlara Hakan Günday , Hasan Ali Toptaş , Seray Şahiner gibi yeni kuşaktan yazarlarda var . Onların hepsine borçluyum çünkü onları okuyorum . Onları okuduğum zaman dilde nasıl yenilikler yapmam lazım onları anlıyorum .. '' demiştir. 




AHMET ÜMİT'TEN KİTAP ÖNERİLERİ 










BANA GÖRE AHMET ÜMİT 

Hiç kuşkusuz roman okumak isteyen tüm insanlar için yaşı her ne olursa olsun Ahmet Ümit benimde önereceğim yazarlar arasında başı çekmekte . 



Özellikle Polisiye Roman dendiğinde aklımdaki ilk isim Ahmet Ümit . Ben onu daha çok John Verdon'un Türk versiyonu olarak görüyorum. Betimlemeleri gerçekten son derece başarılı olan yazarın ilk okuduğum kitabı Bab-ı Esrar olmuştu..




Bilmeyenler için açıklamakta fayda görüyorum Bab kapı , Esrar ise sır demektir. Kitabın konusuna geçecek olursak ;

Ahmet Ümit günümüz ile Mevlana'nın yaşadığı dönemi harmanlayarak bir eser meydana getirmiş . Kitabın kapağında bizleri semazenler karşılamakta zaten . Kitabın baş karakteri Annesi İngiliz Babası Türk olan İngiliz bir kadın ..

 Babası onları küçükken terk ettiği için babasına karşı kin duyuyor..
Sigorta şirketinde çalışan baş kahramanımızın bir müşterisinin otelinin yandığı gerekçesiyle yolu Konya'ya düşüyor ve hikaye böylece başlıyor ..


Tabi ki ilk okuduğum Ahmet Ümit romanı olduğu için önerdiğim kitaplarda ilk sırada Bab-ı Esrar yer alıyor. Bana göre Ahmet Ümit'in En Başarılı 5 Kitabı ise
şöyle ;


- Bab-ı Esrar

- Beyoğlu'nun En Güzel Abisi

- Başkomiser Nevzat

- Beyoğlu Rapsodisi

- Sultanı Öldürmek


Ahmet Ümit Kitapları
- Ahmet Ümit'in En Başarılı 5 Kitabı -

Halen çok satanlar listesinden düşmeyen bu kitaplar, kitaplığımın en güzide yerinde tekrar tekrar okunmayı bekliyor. Sizlerde en çok sevdiğiniz Ahmet Ümit kitaplarını yazabilirsiniz ...

Yorumlar