Kemalettin Tuğcu ; Öksüzlüğün ve Yetimliğin Yazarı

KEDERİN YAZARI KEMALETTİN TUĞCU KİMDİR ?

                                      VE O MUAZZAM ESERLERİ HAKKINDA


Kemalettin Tuğcu
- Kederin Yazarı Kemalettin Tuğcu - 




'' EDEBİYATIMIZDA ÖNEMLİ BİR YERİ OLAN KEMALETTİN TUĞCU KİMDİR ? ''




KEMALETTİN TUĞCU KİMDİR ?



27 Aralık 1902 yılında Osmanlı döneminde İstanbul'da dünyaya gelmiştir..

 13 yaşında yazarlığa başlamıştır. O genç yaşından başlayarak ( ayağındaki sakatlık nedeniyle eğitimini tamamlayamamıştır. ) 1950 yılı yetişkinler için romanlar yazmaya ve ufak çapta romanlarının dergilerde yayımlandığı dönemdir..

 1955 ten sonra sadece çocuklar için yazmaya başlar yazar. Hatta uzun yıllar çocuklar tarafından en çok okunan yazar konumundadır..

 Yazarın yayınlanan 400 civarında eseri mevcuttur. Tuğcu annesi için ; Onunla gurbet gurbet gezdim . Beni sakat doğurduğu için gizli gizli ağlardı demektedir..

 Piyano , Keman gibi müzik aletlerini ailesinin yardımıyla öğrenen yazar , Fransızcayı da  dayısından öğrenmiştir. Cumhuriyetin kurulmasının ardından yazdığı bazı kitaplarla uyarılar alan yazar bununla ilgili ;

Ben devlet babadan hiç yardım görmedim . Hep zeval gördüm . Çok zaman men ettiler kitaplarımı
demiştir. 1996 yılında 93 yaşında iken hayata gözlerini yumdu. Onun ardından bir çok yazar kendilerinin esin kaynağının Kemalettin Tuğcu olduğunu söyledi. Bunlardan biri de Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk tur.


Gerçeklerin , Acı ve Kederin Yazarı Kemalettin Tuğcu yazdığı kitaplardan esinlenilerek bir çok dizi ve film çekilmiştir..

 En uzun soluklusu da Küçük Besleme adı televizyon dizisidir. 2 yıl boyunca devam eden dizide Tuğcu'nun Türk toplumunu ve hayatı ne kadar iyi inceleyip yansıttığını görüyoruz ..









Pek tabi ki bu gibi dizilerin yanı sıra Yeşilçam'ın unutulmazları arasına giren ve Ayşecik karakterini başarılı bir şekilde oynayan Zeynep Değirmencioğlu'nu da Türk sinemasına kazandıran Ayşecik filmi bir Kemalettin Tuğcu hikayesidir.




YAZARIN BAZI ESERLERİ



1 - Aferin Yaşar
2 - Ben ve Arkadaşlarım
3 - Bronz Madalya
4- Anasının Kızı
5 - Annemin Hikayesi
6 - Arabacının Kızı
7 - Babasızlar
8 - Bekçi Baba
9 - Bir Evlatlığın Hatıra Defteri
10 - Çocuk Pazarı
11 - Deniz Kızı
12 - El Kapısı
13 - Evlatlık
14 - İstanbul Sokakları
15 - Kaçık
16 - Karakaçan
17 - Kayıp Aranıyor
18 - Köy Doktoru
19 - Küçük Boyacı
20 - Öksüz Oğlan










Yorumlar