Uğultulu Tepeler Kitabı Hakkında

İNGİLİZ EDEBİYATINA TEK ESER BIRAKAN EMİLY BRONTE VE ŞAHANE ESERİ
'' UĞULTULU TEPELER ''

Uğultulu Tepeler Kitabı
- Uğultulu Tepeler Romanı Hakkında - 




ROMAN HAKKINDA ..


İngiliz kadın yazar Emily Bronte tarafından 1847 yılında yazılmış , aynı zamanda yazarın tek kitabıdır..

 Orijinal adı Wuthering Heights olan ve defalarca farklı yayın evleri tarafından basılan kitap  çok kısa sürede Dünya Klasikleri arasındaki yerini almıştır. Kitabın bendeki çevirisi 1967 yılı
Azize Bergin çevirisidir ve 371 sayfadır..




Emily Bronte
- Uğultulu Tepeler Romanı Hakkında - 


YAZAR HAKKINDA ..


 Tek bir roman yazarak yüzyıllarca okunmak ve konuşulmak çok az insana nasip olur . 1818 yılında İngiltere'nin Yorkshire şehrinde dünyaya geldi. Aynı zamanda şair olan yazar Brüksel de eğitimine devam etti. 1848 yılında diğer kardeşleri gibi Tüberküloz hastalığı nedeniyle vefat etmiştir.




UĞULTULU TEPELER ROMANI ..



            Öncelikle şunu belirtmek isterim eğer yazarın hayat hikayesini okursanız bu romanın ne denli bir otobiyografik roman olduğunu anlarsınız.
Acının , kasvetli havanın tipik bir İngiliz yaşamı olduğu en başta göze çarpan şey olacaktır.

Baş karakterler Catherine ve Heathcliff 'in aşkı üzerine yoğunlaşan roman ,  duygusal ve romantik bir ilişki yerine daha çok saplantılı bir aşkı anlatıyor. Heathcliff aileye dışarıdan gelen bir çocuktur ..

 Kimsesiz olduğu için sevgi ve şefkat beklerken itilip kakılan çok zor günler geçiren bir çocukluk yaşıyor. Bu ailenin kızı Catherine aşık oluyor . Heathcliff üç yıl boyunca ortadan kaybolur geri döndüğünde ise çok zengin bir adam olarak karşımıza çıkar ve tüm kinini kusar ..


Linton , Isabella , Edgar  gibi diğer karakterleri de seveceğiniz harika bir roman . Tavsiyem sadeleştirilmemiş halini okumanızdır.




KİTABI ALMAK İÇİN ..



KİTAP YURDU 


İDEFİX 


AMAZON



SESLİ KİTAP DİNLEMEK İÇİN ..

Yorumlar