Bir Fincan Kahve ile Okunacak 5 Keyifli Kitap

 BİR FİNCAN KAHVE İLE OKUNACAK

 5 KEYİFLİ KİTAP 



Kitap ve Kahve
- Kitap ve Kahve - 



KİTAP VE KAHVE

S on dönemde özellikle sosyal medyada kahve ile kitap resmi paylaşmak gündem olmuşken bende biraz ironi yaparak böyle bir yazı yazmak istedim ..

Her insanın kitap okuma alışkanlıkları mutlaka farklılık gösterir. Mesela ben kitapları okurken sesli okumayı tercih ederim . Sizlerin de mutlaka buna benzer alışkanlıkları vardır  ..





Emma Watson ve Kitap
- Emma Watson ve Kitap - 


Sesli kitap okumanın diksiyonu düzelttiği yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmış bir yöntemdir . Ayrıca Diksiyonunu düzeltmek isteyen arkadaşlar varsa sakız çiğnemek , dişlerinde kalem tutup konuşmak diğer geçerli yöntemlerdir ..



Kalem ısıran kadın
- Diksiyon Eğitimi - 


Özellikle bilmediğiniz kelimeleri öğrenmek hem ufkunuzu açmak için hem de diksiyon geliştirmek için son derece önemli . Bununla ilgili yazıma BURADAN ulaşabilirsiniz ..


Gelelim konumuza eğer gerçekten kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorsanız kendinizi zorlamalı ve sevebileceğinizi düşündüğünüz ince kitaplarla başlamalısınız ..




Çocuk ve Kitap
- Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanma -
 

Şuan okuduğum ilk kitap aklıma geldi gayet zor ve sıkıcı bulmuştum . ( Suç Ve Ceza ) ancak sonradan bir dizi tadında olduğunu fark edip o zamandan beri kitap okumayı bırakmadım ...


Sözü fazla uzatmadan sizler için hazırladığım
Bir Fincan Kahve ile Okunacak 5 Keyifli Kitap listemize geçiyorum ...





Baştan belirtmeliyim ki listedeki her kitap birbirinden farklı türde ..


1- Saygı Öztürk - Alaattin Çakıcı Kitabı 




Saygı öztürk'ün Alaattin Çakıcı kitabı
- Alaattin Çakıcı Kitabı -


Yayın Tarihi : 2020
Yayın Evi : Doğan Kitap 
Sayfa Sayısı : 240 

Kitabı almak için : KİTAP YURDU 



Değerli Gazeteci Saygı Öztürk'ün bu yıl çıkan yeni kitabı Alaattin Çakıcı'yı mahkeme tutanakları , Telefon konuşmaları ve çeşitli gizli dosyaları inceleyip bizlere yıllarca cezaevinde tutuklu olan '' Alaattin Çakıcı '' adlı mafya babasının kişiliğini ve yaşadıklarını anlatmakta ..



2- Suzanne Collıns - Kuşların ve Yılanların Şarkısı




Suzanne Collıns yeni kitap
- Açlık Oyunları yeni Kitap - 


Yayın Tarihi : 2020
Yayın Evi : Dex Kitap
Sayfa Sayısı : 646 

Kitabı Almak için : KİTAP YURDU 


Bir Fincan Kahve ile Okunacak 5 Keyifli Kitap listemizde ikinci sırada yer alan kitap , bir çok okuyucunun ilgisini çeken bir seri roman ..

Bir çok ülkede bir çok farklı dile çevrilen bu kitabın dünyada yüz milyonun üzerinde okuyucuya ulaşması hiçte şaşırtıcı değil ..

Çok satanlar listesinde de yer alan kitabı Türkçeye çeviren Taylan Taftaf tır. Dünya çapında gişe rekorları kıran Açlık Oyunları serisinin dördüncü kitabı olan bu kitabın konusu ; 

Onuncu Açlık Oyunları turnuvasının düzenlenmekte . Snow on ikinci mıntıkaya verilir ve oranın haracı olan güzel sesli Lucy ile tanışır . Snow'un yaşadığı açlık ve sıkıntıları bu seride birebir yaşayacaksınız ..

Her ne kadar ince bir kitap olmasa da arkanıza yaslanıp bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum ..




3- Clarissa P. Estes - Kurtlarla Koşan Kadınlar

Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabı
- Kurtlarla Koşan Kadınlar Kitabı - 


Yayın Tarihi : 2003 
Sayfa Sayısı : 544 

Kitabı Almak için : İDEFİX 


Bu kitap bir çok eleştirmen tarafından tam not almış benimde geç keşfettiğim 2003 yılında çıkan Bir Fincan Kahve ile Okunacak 5 Keyifli Kitap listemizin üçüncü sırasında yer alan bir Clarissa Pinkola Estes kitabı ..

Kadın olmak ve Kısa kadın öykülerinin bolca bulunduğu , Psikiyatrist bir yazarın gözünden mitlerin anlatıldığı devamlı okuyabileceğiniz bir kitap ..

Yazar bu kitabı yazmak için yirmi yılı aşkın bir zaman harcamış ve dünyanın çeşitli yerlerinden öyküler derlemiş ..



4- Akilah Azra Kohen - Gör Beni - İki Devrin Hikayesi 



Akilah Azra Kohen Gör Beni Kitabı
- Azra Kohen - Gör Beni -


Yayın Tarihi : 2019
Yayın Evi : Everest Yayınları
Sayfa Sayısı : 592

Kitabı Almak için : İDEFİX 



Genç neslin severek okuduğu Fi , Çi ve Pi kitaplarının yazarı Akilah Azra Kohen tarafından 2019 Ocak ayında raflardaki yerini alan kitap , Sümer tarihi ve Dinler tarihi üzerine yoğunlaşmakta ..

Özellikle Cumhuriyet kurulduktan sonra ülkemizde yaşanmaya başlanan kutuplaşmanın anatomisini çizen yazar , Emperyalist ülkelerin orta doğuda ve Asya'da yaptığı sömürme projelerini belgelerle bize sunmakta ..

Dört yıllık bir araştırma sonucu hazırladığı bu kitapta bir nevi İnsanın Anatomisini anlatmakta . Kesinlikle önerdiğim bir kitap ..



5 - İhsan Oktay Anar - Puslu Kıtalar Atlası



İhsan Oktay Anar'ın Puslu Kıtalar Atlası Kitabı
- Puslu Kıtalar Atlası -

Yayın Tarihi : 1995
Yayın Evi : İletişim Yayınları 
Sayfa Sayısı : 238

Kitabı Almak için : İDEFİX 


Son olarak daha önce ki yazılarımda bahsettiğim İhsan Oktay Anar'ın 1995 yılında çıkarttığı ve bence onu ünlü bir yazar yapan eseri bu kitaptır..

Kesinlikle bir çırpıda okuyabileceğiniz kitaplar arasında olan bu kitap 17.Yüzyılda İstanbul da Uzun İhsan Efendi ve oğlu Bünyamin hakkında yazılmış ..



BONUS OLARAK 


Gün geçtikçe kitap okuma alışkanlıklarımız da şekil değiştirmekte . E - Kitap ve Sesli Kitap artık baskı kitapların büyük oranda yerini almış durumda ..

Bende listeme bu uygulamaları sevenler olabileceğini düşünerek eklemeler yaptım ..




Yorumlar

  1. merhabalar. karşılıklı dost blogger olabiliriz. bu arada içeriğiniz muhteşem.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Görüşleriniz Bizim için önemlidir . Lütfen Paylaşın ..