Gazeteci - Yazar Soner Yalçın Hakkında Merak Edilenler

 GAZETECİ - YAZAR SONER YALÇIN

HAKKINDA MERAK EDİLENLER 



Soner Yalçın
- Soner Yalçın -






SONER YALÇIN KİMDİR ?


1 Ocak 1966 tarihinde Çorum'da dünyaya gelen gazeteci , yazar . Doksanlı yıllarda çeşitli dergi ve gazetelerde çalıştı..

İlk kitapları Binbaşı Ersever'in itirafları ve Milli Nizam'dan Fazilet'e yi 1994 yılında çıkarttı ..






Ardından 1997 yılında Reis : Gladio'nun Türk Tetikçisi kitabı ile kendinden söz ettirdi . 99 yılında Bay Pipo , 2001 yılında The Özal kitapları sevenlerinden tam not aldı ..


Özellikle bu noktadan sonra yazdığı kitaplarla geniş kitlelere hitap etmeye başlamıştır ..

Bunlardan bence en önemlileri 2004 yılında Efendi Beyaz Türklerin Büyük Sırrı ardından Efendi 2 , Kayıp Sicil , Galat-ı Meşhur , Saklı Seçilmişler ve son çıkan kitabı Kara Kutu : Yüzleşme Vakti yer alır ..






Yaklaşık iki yıl cezaevinde kaldıktan sonra 2012 yılında tahliye olmuş ve halen Sözcü gazetesinde yazılarına devam etmektedir ...




KARA KUTU KİTABI


Yazarın 2019 yılında çıkarttığı son kitabı . Kırmızı Kedi Yayınları tarafından çıkarılan kitap 584 sayfadan oluşmakta ..

Kara Kutu adlı Kitap
- Kara Kutu Kitabı -


Açıkçası kitabı ilk elime aldığımda bende okumakta zorlanırım diye düşünmüştüm . Çünkü gerçekten kalın bir kitap . Ancak daha önce yazarın Galat-ı Meşhur kitabını okumuş ve çok beğenmiştim ..

Özellikle görüşlerini çok da benimsemediğim bir yazarı kitabın dilinden ve yazarın daha önce ki kitaplarını referans alarak sizlere öneriyorum ..


Soner Yalçın'ın Twitter Hesabı  @hsoneryalcin

Yorumlar