Gazeteci, Yazar Hulki Cevizoğlu Kimdir ?

HEM GAZETECİ HEM YAZAR HULKİ CEVİZOĞLU KİMDİR ? TELEVİZYON PROGRAMLARI İLE YILLARCA POPÜLER OLDU . GELİN HEM KENDİSİNİ HEM KİTAPLARINI TANIYALIM ..

Hulki Cevizoğlu
- Hem Gazeteci Hem Yazar Hulki Cevizoğlu Kimdir ? -




HULKİ CEVİZOĞLU KİMDİR ?



Asıl adı Mustafa Hulki Cevizoğlu olan yazar 1958 yılında Giresun'da doğdu . Yüksek Lisansını Ankara Üniversitesinde yapan yazar  Uzun yıllar farklı kanallarda Ceviz Kabuğu adlı programı sundu ve bir çok ödül aldı. 

Bir dönem siyasete de atılan yazar , Rahşan Ecevit ile birlikte Demokratik Sol Halk Partisi'ni kurdu ve genel başkanlığını yaptı . Bu oluşum fazla uzun sürmedi ve son olarak Vatan Partisinden milletvekili adayı olarak girdiği 2015 seçimlerinde kaybederek şimdilik siyasi yaşamını sonlandırdı.

Halen Ulusal Kanal'da program yapmaya devam ediyor.




BENİM GÖZÜMDEN HULKİ CEVİZOĞLU

Doksanlı yıllarda başladığı ve uzun yıllar devam ettirdiği Ceviz Kabuğu programı ile bir çok meseleye değinmiş , bir kesim tarafından beğenilmiş bir kesim tarafından ise ağır hakaretlere maruz kalmış bir gazetecidir . 

O yılların önemli isimlerini programında ağırlamış ve bir çok konuda gündemi oluşturmuştur. Doksanlı yıllarda popüler olan Savaş ay ile A Takımı , Ali Kırca ile Siyaset Meydanı , Abbas Güçlü ile Genç Bakış , Uğur Dündar ile Arena gibi bir çok programla beraber bugünkü beyin uyuşturan programlar yerine toplumu bilgilendiren konular ve konuklarla program yapmışlardır.

Hem Yazar Hem Gazeteci Hulki Cevizoğlu Kimdir sorusuna gelecek olursak bana göre siyaset konusunda hatalı tercihler yapmış ancak bir o kadar Televizyonculuk , Gazetecilik ve Yazarlıkta ustalaşmıştır.





Özellikle Oktay Sinanoğlu ile yaptığı programlar ve sonrasında Yaşar Nuri Öztürk ile yaptığı devam programları Türkçe ve Din konularında oldukça ses getiren programlar oldu .

Bir dönem Hürriyet , Yeni Çağ ve Sabah gazetelerinde de çalıştı ..

















ESERLERİ


Hem Gazeteci hem yazar Hulki Cevizoğlu kariyerinde bir çok eser vermiş , bir çok ödül kazanmış bir çok televizyon programında çalışmıştır.1987 yılında yazdığı ilk kitap  '' Misyon '' ile yazarlık kariyerine başlamış ve bugüne kadar Kırk civarında kitap yazmıştır.


Bazı kitapları ise şöyle ; Lider Troyka , Türkçe İbadet, Yakın Zamanlar Tarihi , Eşekli Kütüphaneci , Amerika'nın Körfez Savaşı , Nurculuk , Ceviz Kabuğu gibi onlarca kitap kaleme almıştır..



Hulki Cevizoğlu 14 mayıs 2023 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden milletvekili seçilmiştir . 

Yorumlar