Jenny ( Jennifer ) Lawson - Hiç Olmamış Gibi Yapalım Kitabı

 JENNY ( JENNİFER ) LAWSON -
 HİÇ OLMAMIŞ GİBİ
YAPALIM KİTABI




Jenny Lawson
- Jenny ( Jennifer ) Lawson - Hiç Olmamış Gibi Yapalım Kitabı - 





JENNY LAWSON KİMDİR ?




1973 yılında Amerika'da doğan blog yazarı, Kitap yazarı ve gazeteci . Tam adı Jennifer Lawson olan yazarı Thebloggess.com sitesi ile tanıdık . Başka Blog deneyimleri olmuş ve dergilerde de yazılar yazmıştır ..


1996 yılında Victor ile evlendi . Ardından Houston'a taşındılar . Bu Victor için zorlayıcı olsa da birbirlerini sevdikleri için üstesinden gelmeyi başardılar ..


Hayatı ise bir gazetede okuduğu ;
'' Bir kadın hem iyi bir anne hem iyi bir yazar olamaz ''

 

ifadesinden sonra değişti . Gazeteye e-mail göndererek ikisini de yapabileceğini kanıtlamak istedi . Hem de hiç bir ücret almadan ..


Jenny Lawson ve ailesi
- Jenny ( Jennifer ) Lawson - Hiç Olmamış Gibi Yapalım Kitabı - 



Tabi gazete bunu hemen kabul etti . Kızı Hailey doğduktan sonra onu büyütmenin ve bu işin zorlukları hakkında yazılar yazdı . Bu işi başardıktan sonra burayı bırakarak kendi blog sitesini kurdu . 




Bundan tam 1 yıl önce ( Ekim 2019 ) eşi Victor ile nowherebookshop 'u açtılar . Ayrıca Lawson New York Times çok satanlar listesinde birden fazla koleksiyonu ile bulunan bir yazar ..




Jenny Lawson
- Jenny ( Jennifer ) Lawson - Hiç Olmamış Gibi Yapalım Kitabı - 




( Amerikan Kitapçılar Derneği ( ABA ) verilerine göre ; Amerika'da 2009 ile 2018 yılları arasında bağımsız kitapçıların sayısı %50 oranında bir artış göstermiştir . )


Anksiyete Bozukluğu olan yazar , ailesi dışında nerede ise kimse ile temas kurmuyordu . Ailesi ilk zamanlar bunu basit bir rahatsızlık olarak gördüler ve bunun üzerinde durmadılar .
 ( Zaten maddi imkanları da yoktu . )


Bence bu kadar çok tutulmasının  sebebi dürüst bir şekilde yazılar yazması . Yani hastalığını , yaşadıklarını ve çocuk büyütmenin zorluklarını kitlelere anlatabilmesi ..


2006 yılında popüler hale geldikten sonra yazar  bir çok ödül aldı . 2012 yılında kendi otobiyografisini de yazdı ..


Ayrıca 2015 yılında ikinci kitabı Furiously Happy ve 2017 yılında üçüncü kitabı You Are Here  basımını yapmıştır ..



Yazılarına çok olumlu geri dönüşler alan yazar intihar etmenin eşiğinde olan bir çok kişiyi yazdıkları ile bu durumdan kurtarmıştır. 10 yıldır üzerinde çalıştığı anı kitabı Hiç Olmamış Gibi Yapalım 2013 yılında yayınlanmıştır ..





Aynı zamanda 2007 Tarihinden beri Youtuber olarak sevenleri ile buluşan yazar , Kanalında kitap eleştirileri yapmakta ..



KİTAP AL 


Yazarın kitaplarını almak için en uygun fiyatlı siteler Amazon ve Kitap yurdu siteleridir .




JENNY LAWSON İNSTAGRAM 



JENNY LAWSON TWİTTER 



Yorumlar