Yazar James Churchward ; '' MU KITASI ''

KİMİNE GÖRE DELİ SAÇMASI ,KİMİNE GÖRE BÜYÜK KAŞİF : YAZAR JAMES CHURCHWARD KİMDİR? 



Yazar James Churchward
 Kimine Göre Deli Saçması , Kimine Göre Büyük Kaşif : Yazar James Churchward Kimdir ?




KAYIP KITA MU HAKKINDA BİR ÇOK ARAŞTIRMA YAPMIŞ , KİTAPLAR YAZMIŞ VE ATATÜRK'TE DAHİL OLMAK ÜZERE BİR ÇOK İSMİ ETKİLEMİŞ YAZAR JAMES CHURCHWARD KİMDİR ?







JAMES CHURCHWARD KİMDİR ?


Y
azar , Tarihçi , Kaşif ve asker olan Churchward  1851 yılında İngiltere'de doğdu .Oxford'tan mezun olan yazarı ünlü yapan ise 1930'da Mu kıtasını bulduğunu iddia etmesi ve Naacal tabletlerini çözmüş olmasıdır ..



Bilmeyenler için Mu Kıtası Binlerce yıl evvel Büyük Okyanusta yer aldığı iddia edilen bir kıta . Lemurya ve Atlantis gibi diğer kayıp kıtalarla beraber var olup olmadıkları henüz ispatlanamamıştır ..



 
İlk olarak İngiliz Arkeolog Augustus Le Plongeon tarafından , Maya uygarlığı üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya atılmış bir teori Mu kıtası ..


Ancak James Churchward tarafından ünlenen Mu Kıtası efsanesi bana göre biraz abartılı ve şüpheli . Çünkü Churchward Kıtanın İnsanlığın ataları olduğunu ve üstün insanlardan oluştuğunu söylemesinin yanı sıra Kıtanın 64 Milyonluk bir nüfusa sahip olduğunu iddia etmiştir ..


Mu kıtasının Haritası
- Mu Kıtasının Hayali Bir Çizimi - 





Zamanında bu teori o kadar çok tartışılmış ve gündem olmuş ki Mustafa Kemal Atatürk bu yazarın kitaplarını okumuş ve Mu Kıtasının araştırılmasını istemiştir ..


Atatürk sağlığında Tahsin Bey'i araştırma yapmak üzere Amerika'ya göndermiştir . Bu konu hakkında bir çok rapor yazılmasına rağmen net bir sonuç alınamamıştır..


Ancak günümüze kadar gelen bir Hint Destanı olan Ramayana'da böyle bir kıtadan bahsedilmektedir . Naacal halkının insanlığın ana vatanı olduğu da iddia edilmektedir ..






KAYIP KITA MU KİTABINDAN PARÇALAR



Okuduğum ilk Churchward kitabı Erasmus Yayınları tarafından 2017 yılında çıkarılan ve içerisinde haritalar , Resimler ve Tabletler hakkında geniş bilgiler bulduğum  Kayıp Kıta Mu kitabı ..


Yazar kitabına bir çok farklı milletten Mu kıtasının varlığına dair efsaneleri birleştirerek yer vermekte . Özellikle 42. sayfada verdiği Mu Hiyeratik Alfabesi ilginizi çekecektir ..


Yazar James Churchward ( Güneş imparatorluğu ya da Cennet Bahçesi adları ile anılan )Mu kıtasını tarif ederken ; Göze alabildiğine uzanan çayırları olan tropik bir bölge idi . Fil sürüleri ilkel ormanlarda geziniyordu . Burada yaşayanlar en az on kabileden oluşmakta idi ..



Mu Kıtası İnsanları
- Hayali Mu Kıtası İnsanları - 



Nesiller önce halk bir kral seçti ve bu kişi isminin başına Ra ekini alarak Ra Mu adıyla hem rahip hem imparator oldu . Daha da ileri giden yazar bu insanların fiziksel özellikleri şöyle tanımlamaktadır ; Beyaz ırka mensup , buğday tenli , Zarif ve geniş gözlü ve düz siyah saçlı idiler ..



Ayrıca devam eden yazar bu kıtada dinde eğitimde ve bilimde çok ileri seviyelere ulaşmış yedi büyük şehrin olduğunu ileri sürmüş ve de dünyanın çeşitli yerlerine seyahat eden büyük denizcilerin buradan çıktığını söylemiştir ..



Yazar James Churchward insanoğlunun bu kıtadan çıktığı ileri süren kitabelerde bu kıtaya '' Kui Diyarı '' dendiğini ileri sürmüş ve bu efsanevi adanın büyük depremler ve yanardağ patlamaları sonucunda yok olduğunu söylemiştir . Kitap 17 bölümden oluşmakta ve kesinlikle meraklıları için muazzam bir eser ..


Bence dini temele oturtulabilir bir teori . Çünkü Hz.Nuh'un döneminde olan tufan böyle bir adayı yok etmiş olabilir ve bu gelişmiş halk helak olmuş olabilir . Bu konu gerçekten araştırılması gereken bir husus ..


YAZARIN DİĞER KİTAPLARI 


Altın Çağın Kitapları ( 1927 )

Mu'nun Çocukları ( 1931 ) 

Mu'nun Kutsal Sembolleri ( 1933 )

Mu'nun Kozmik Güçleri ( 1934 ) 

Mu'nun Kozmik Güçleri İkinci Kitabı
( 1935 ) 




BENİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ 


👉 YOUTUBE 



Yorumlar