Yazar Can Yılmaz Kimdir ?

 SENARYOLARIN GİZLİ KAHRAMANI :
YAZAR CAN YILMAZ KİMDİR ?



Can Yılmaz
- Senaryoların Gizli Kahramanı : Yazar Can Yılmaz Kimdir ? - 


'' Hepimiz onu Cem Yılmaz'ın abisi olarak tanıdık . Ancak o çocukluğundan beri yazmaya ve okumaya meraklı birisi . Peki Yazar Can Yılmaz kimdir ? ''


CAN YILMAZ KİMDİR ?

1968 yılında İstanbul'da Yılmaz ailesinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi . Çocukluktan beri yazmaya meraklı olan Yılmaz'ın talihi , kardeşi Cem Yılmaz'ın doksanlı yılların sonunda meşhur olması ile döner ..



Can Yılmaz ve Cem Yılmaz
- Senaryoların Gizli Kahramanı : Yazar Can Yılmaz Kimdir ? - 


Kardeşi ile beraber bir çok sinema filminin yapım aşamasında görev alır . Ayrıca
Hokkabaz , A.R.O.G , Av Mevsimi , Yahşi Batı , Pek Yakında , Ali Baba ve Yedi Cüceler , Arif v 216 , Kara Komik Filmler gibi bir çok filmde de oynamıştır ..


2007 yılında yayın hayatına başlayan ve uzun yıllar çeşitli kanallarda çeşitli formatlarda yayın yapan Tolga Çevik'in oynadığı
'' Komedi Dükkanı
'' isimli oyunun  senaristliğini yapmıştır..



Tolga Çevik ve Salih Kalyon
- Komedi Dükkanı Programı -


Ayrıca Yazar'ın öykülerinden oluşan 6 adet kitabı vardır. Birinci Kitabı '' Yap bi Babalık : Yeni Alışanlar İçin '' 2000 yılında çıkmıştır .



Son dört yıldır arka arkaya kitaplar çıkaran Yılmazın pek bilinmeyen bir de çocuk oyunu vardır . ( Fantastik Hikayeler Makinesi )


Bir dönem spora merak salan Yılmaz , Atletizme gönül vermiş ve Dünyanın bir çok yerinde Maratonlara katılmıştır ..


Benimde severek okuduğum mizah ve edebiyat ağırlıklı yayın yapan '' Kafa '' dergisi için uzun yıllardır yazılar yazmakta ..






Usta Oyuncu Zafer Algöz ile birlikte sahneye çıkarak '' Burda Olan Burda Kalır '' adlı oyunlarını sahnelemektedirler . ( Bu oyunu salgın döneminde '' Park Et Seyret '' konsepti ile yaptılar ) Ayrıca 2019 yılında bu oyunlarını Youtube kanalı açarak bu platforma taşımışlardır ..



Hem kitaplarını hem yaratıcılığını takdir ettiğim bu insanların uzun müddet kendilerini bizlerden mahrum etmemelerini umuyorum ..

  
👉 Can Yılmaz Twitter   

👉 Can Yılmaz İnstagram 






Yorumlar