'' Uğur Mumcu '' ; Suikaste Kurban giden Büyük Yazar ve Gazetecimiz

SUİKASTE KURBAN GİDEN BÜYÜK YAZAR VE GAZETECİMİZ '' UĞUR MUMCU ''



Uğur Mumcu
- Suikaste Kurban Giden Büyük Yazar ve Gazeteci '' Uğur Mumcu '' -



UĞUR MUMCU KİMDİR ?


1942 yılında Kırşehir'de doğdu . Araştırmacı , gazeteci , yazar . Eğitim hayatına Ankara'da başlayan yazar lise ve üniversiteyi de bu şehirde tamamladı ..


Ailesinin kökenleri Fatih Sultan Mehmet'in hocalarından Akşemsettin'e kadar uzanmaktadır. Babası memur Hakkı Şinasi Bey annesi Nadire Hanımdır . Babası doğumdan önce Piyango kazandığı için oğluna '' Uğur '' adını vermişti ..


Öğrencilik yıllarında başladığı gazetecilik serüveninin ilk ve tek durağı '' Cumhuriyet '' olmuştu . Burada yazdığı bir yazı ile ödülde aldı..


Yine Üniversite yıllarında '' Fikir Kulüpleri Federasyonu '' kurucuları arasında yer aldı . Ayrıca o yıllarda çok etkin olan '' Yön '' dergisinde yazılar kaleme almıştır ..


Mesleki yaşamı boyunca hep siyasal konulara değinmiş ve Mafya ve Siyaset ilişkilerini irdelemiştir . Hayatı boyunca uluslararası ve yurt içinde yaşanan entrikaların ve yolsuzlukların baş düşmanıydı o ..




Uğur Mumcu
- Suikaste Kurban giden Büyük Yazar ve Gazetecimiz '' Uğur Mumcu '' -




Pek tabi ki o da o yıllarda aydın olan ve cesurca eleştiren her yazar gibi tutuklandı. Nedeni ise günümüzde suç olmaktan çıkarılan
'' Sınıf Propagandası '' ..


Bir dönem piyade olmak istese de olamaz çünkü sabıkalıdır ve sakıncalıdır . İşte en ünlü eserini bu dönemde kaleme alır ( Sakıncalı Piyade ) . Ardından Er olarak Ağrı'da askerlik görevini yapar ..


En büyük araştırma dosyalarından biri dönemin başbakanı Süleyman Demirel'in yeğeni Yahya Demirel'in mobilya diyerek sunta ihraç ederek '' Hayali İhracat '' terimini dilimize kazandırmıştır ..


Temmuz 1976 yılında Güldal Mumcu ile evlendi . Nikah Şahidi Bülent Ecevittir. 1977 yılında ilk oğulları Özgür 1981 yılında ise kızları Özge dünyaya gelir ..




Uğur Mumcu
- Suikaste Kurban giden Büyük Yazar ve Gazetecimiz '' Uğur Mumcu '' -



Gözlem adlı köşesinden her dönem aynı çizgide , barış ve huzur adına büyük araştırmalar kaleme almıştır . Kendisini benim doğum yılım olan 1993 yılında evinin önündeki bombalı araç suikasti ile kaybettik . Ruhu Şad , mekanı cennet olsun ..












SOSYAL MEDYA HESAPLARIM 
 
👉 FACEBOOK
👉 İNSTAGRAM 
👉 TWİTTER 

Yorumlar