Kitap Okurken Müzik Dinlemek Faydalı Olur Mu ?

 KİTAP OKURKEN MÜZİK DİNLEMEK

 FAYDALI OLUR MU ?

Kitap ve Müzik
- Kitap Okurken Müzik Dinlemek - 






KİTAP OKURKEN MÜZİK DİNLENİR Mİ ?



      H epimizin okuma alışkanlıkları farklıdır . Kimimiz bir şeyler atıştırırken , kimimiz kahve içeren , kimimiz de müzik dinlerken kitap okuruz bir de benim gibi sadece kendini kitaba veren tipler vardır.. 

* Peki Hangisi Doğru ? 

     Youtube'da mutlaka ruhunuzu dinlendirecek müzikler , kitap okurken dinlenecek müzikler gibi videolar görmüşsünüzdür . Şahsen benim bu yazıyı yazmamın tetikleyicisi bu videolar oldu . 5 milyon 10 milyon gibi izlenme ve dinlenme rakamlarına ulaştıklarını görünce gerçekten başlıktaki soruyu kendime sordum ..


  Bununla ilgili yaptığım araştırmada müziğin özellikle öğrenciler üzerinde stres veya kaygı gibi unsurları etkilediğini gördüm . Ancak Barış Özcan için çalışırken müzik dinlenir mi ?
sorusunun cevabı : HAYIR


   Tabi bu soru kişiden kişiye fark etmekle beraber benim tercihim okuduğunuz eğer bir roman ise hafif müziklerin tercih edilebileceği . Ancak ders çalışırken ya da Akademik kitaplar okurken müzik kafanızın dağılmasına sebep olabilir ..





Kahve , Kitap ve Müzik




   Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim bir diğer konu Eski çağlarda müziğin bir çok medeniyet tarafından yatıştırıcı ve sakinleştirici olarak kullanılması . Bu kitap okurken müzik dinleyenlerin argümanını güçlendiriyor ..


  İster müzik dinleyerek isterseniz kahve içerek olsun mutlaka kitaplardan uzak kalmamanızı öneririm . 







İNSTAGRAM :                   ERDEMİR41

FACEBOOK :                      ERDEMİR41

Yorumlar