Sen Ölünce Kim Ağlar - Kitap İncelemesi

 FERRARİSİNİ SATAN BİLGE KİTABININ YAZARI ROBİN SHARMA'DAN BİR BAŞKA
KİŞİSEL GELİŞİM KİTABI

 '' SEN ÖLÜNCE KİM AĞLAR ''




Ferrarisini satan bilge kitabı
- Robin Sharma -



      Geçen hafta elime geçen bir kitap hayatımı gerçekten çok değiştirdi . Bir solukta bitirdim kitabı ( aslında kişisel gelişim kitaplarını pek sevmem ) Yazarını bir çoğumuz en çok satanlar listesinde olan '' Ferrarisini Satan Bilge '' nin yazarı olarak tanıyoruz ..


ROBİN SHARMA KİMDİR ?


    18 Mart 1965 yılında Kanada'da doğan yazarın
( bir yanı da Hint kökenlidir )  mesleği avukatlıktır . Evli ve iki çocuk babası olan Sharma kişisel gelişim alanında onlarca kitap yazmıştır..


Gelelim yazımızın konusu olan

    Pegasus yayınları tarafından 1999 yılında ilk baskısı yapılan ve 2011 yılında
  Filiz Gülerkaya tarafından ( Robin Sharma'nın bütün kitaplarını kendisi çevirmiştir ) Türkçeye çevrilen kitabın bendeki ikinci baskısı idi .


    Doğrusunu söylemek gerekirse insanın gözüne ilk çarpan kitabın kapak tasarımı oluyor . Bir keşişin denizin üzerindeki bir köprüden geçişini konu alan bu tasarım klasik bir kişisel gelişim kitabı okuyacağımızın habercisi oluyor ..

   
      Yazarın bu 255 sayfalık eserinde benim en beğendiğim kısımlardan birisi bol bol ünlü isimlerden alıntılar yapmış olması . Kitap kısa kısa 100 bölümden oluşmakta . Buna bir nevi yüz derste kişisel gelişim diyebiliriz ..


     
Kişisel Gelişim
- Sen Ölünce Kim Ağlar - 


     Sizlere kitabın tamamını anlatacak değilim ancak mutlaka okunması gereken bir kitap olduğunu tavsiye edebilirim . Özellikle sizlere kitabın içinden altını çizdiğim bazı pasajlar aktarmayı düşünüyorum ..


    Evlat , doğduğunda tüm dünya gülümserken sen ağlıyordun Öyle bir yaşam sür ki öldüğünde tüm dünya ağlıyorken , senin yüzünde gülümseme olsun ..


  Bir araştırmaya göre , dört yaşında sıradan bir çocuk günde üç yüz kere gülerken , sıradan bir yetişkin günde on beş kere gülüyor ..
   

  İki kulağımız ve bir ağzımız olmasının bir sebebi vardır : Konuştuğumuzun iki katı kadar dinlemek ..


  Soru soran kişi beş dakikalığına aptal durumuna düşebilir ama sormayan hayatı boyunca ..


  Eski bir Doğu düşüncesine göre , başarılı bir yaşam sürmek için üç şey yapmalısınız : Bir oğlunuz olmalı, bir kitap yazmalısınız ve bir ağaç dikmelisiniz ..

    

 Herkesin bir mabede ya da sessiz ve sakin kalacağı bir '' Huzur mekanı '' na ihtiyacı vardır ..

 



    Ben daha önce Ferrarisini satan bilge kitabını çok duymuş ancak okuyamamış birisi olarak Robin Sharma'nın kitaplarını okunacaklar listeme ekledim bile . Sizlere de tavsiyemdir . Ayrıca sizlerde en sevdiğiniz kitapları ve karakterleri yorumlarda yazarsanız sevinirim ..











BANA YAZIN 

- FACEBOOK Oğuzhan Erdemir 

- İNSTAGRAM Oğuzhan Erdemir

Yorumlar