Büyüyemeyen Çocuklar ve Ayfer Tunç

- AYFER TUNÇ -


Kapak kızı
- Kapak Kızı -




AYFER TUNÇ HAKKINDA


   Bazı kitaplar vardır ki insan sürekli sorgulama içerisinde olur okurken .. 

 
                                               Bende Ayfer Tunç'un Kapak Kızı kitabını okurken , hep bir ahlak çevresinde döndüğünü gördüm olayların . Çünkü kitabın adı gibi bir kapak kızının tanıdıkları ve birde hiç tanımadığı üç kişinin kadın hakkındaki düşüncelerini okudum ..


   Erotik dergilere poz vermiş bir kızın ahlakını sorgulayan bir grup insan . Neden insanları hep bir kalıp içerisinde görmek istiyoruz ki !!

 
 Neden herkes aynı şeyi yapsın ? Yapmayan insanlar toplum dışına itilsin ! Ahlak ve Namusun bile cinsiyeti var maalesef . Hala bu yüzyılda insan olmayı öğrenememiş bir toplum var . Sürekli kadın ve erkek ayrılıyor insanlar . Sonra namuslu ve namussuz .. 

   
 Ama erkeğin namussuz olanı çok az oluyor nedense ! 
Biraz feminist bir yazı gibi görünebilir ama inanın değil . Bir insani düşünce bu . Ve ben bunu kadın , erkek olarak değil , İnsan olarak adlandırmak istiyorum ..




Mutlu aile




   Mesela yine kitaba dönecek olursak , Erotik dergiler neden erkek dergisi olarak adlandırılıyor . Kadının çekilmiş resimleri namussuzluk olurken , buna bakan , satın alan , muhabbetini yapanlar NEDEN namussuz olmuyor ? 


   
Kitabın başka bir yüzü de ; Aile içerisinde bastırılmış çocuklar . Yetişkin olmuşlar ama hala çocuk kalmışlar . Bazen çocukları fazla koruyan Anne - Babalar özgüvensiz bireyler yetişmesine sebep oluyor . İstediği her şeyi almak , maddi olarak her desteği sağlamak ne kadar doğru ? 





  Tabi ki iki çocuk annesi olarak bir yanım onların iyiliği için olduğunu düşünse de , bir yanım hayır hayır kendi başarmanın yolunu bulmalı diyor . Nasıl olursa annem babam halleder değil , Ben yapmalıyım, biliyorum anne babam bana destek olur ama bu benim başarım olmalı demeli bence diyorum ..



Koşan Kadın




  Hatta kitapta şöyle bir konuşma beni çok etkiledi ;

'' İyi aile çocuğu olunca yanmadan öğreniyorsunuz ateşten uzak durmayı . Ama hiç değilse bir kere yanmak lazım . '' 



  Daha önce Ayfer Tunç'un ' Bir Deli Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi ' adlı kitabını okuduğumda Birbirinden farklı bir çok insan manzaralarını , birbiri arkasına sıralanmış bir roman olarak yorumlamıştım ..




   Okuması eğlenceli ve yine okurken , bir çok konu hakkında okura düşünme olanağı hatta bakış açısı kazandırıyordu . Bence herkesin okuması gereken yazarlardan birisi diye düşünüyorum . Yazının başında yazarın öz geçmişini yazmayı düşündüm ama vazgeçtim ..

   Çünkü bunu her yerden öğrenebilirsiniz . Önemli olan bir okurun bakış açısı diye düşündüğüm için böyle bir yazı yazmak daha samimi ve doğru geldi ..



  '' Bir burukluk duydu . Hiçbir şey saf haliyle , rafine haliyle kalmıyordu . Berrak sulara mürekkep damlar gibi bulanıyor , dumanlanıyordu . '' 

( Ayfer Tunç 'un Kapak Kızı Kitabından ) 





 Bu yazı sitemizin yeni yazarlarından Melisa Karaboyun'a aittir . Sizlerde sitemizde yazı yazmak isterseniz bize ulaşmanız yeterli .

👉 İnstagram adresi ;   ben1kitapokudum



Yorumlar

  1. Tebrikler hayat arkadaşım çok güzel bir yorum olmuş başarılarının devamını dilerim 👏👏👏🙏🙏

    YanıtlaSil
  2. Profesyonellik adına birkaç şey onerebilirim sitenizle ilgili :)

    YanıtlaSil
  3. Artık kadını erkeği namusu mamusu kalmadı bazı şeylerin, insanların büyük bir çoğunluğu diğer insanları çıplak ya da neredeyse çıplak görmek istiyor. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Görüşleriniz Bizim için önemlidir . Lütfen Paylaşın ..