Kadınlar Ülkesi - C . P Gilman | Bir Sesli Kitap Anatomisi



 - OKUNMASI GEREKEN KİTAP : KADINLAR ÜLKESİ -





      B ugün sizlere çok önemli bir yazardan bahsedeceğim . Kendisinin   eserini bende ilk defa Storytel platformunda dinledim . Kitabın dili , hikayelerin bütünlüğü ve sorgulama içgüdümüze engel olamamamızı sağlayan o yapısı beni adeta büyüledi ..


Asyalı kadınlar


      Bu kitabı dinledikten sonra Google'da yazar hakkında biraz araştırma yaptım. Merak etmeyin size yazar hakkında çok kolay bulunabilecek bilgiler verecek değilim . Ancak beni etkileyen tarafları da olmadığı değil . Gerçekten 1800'lü yıllarda bir kadın olarak verdiği mücadeleye hayran kaldığımı söylemeliyim ..

   Evet sözü fazla uzatmadan bu yazarımızla bir an önce tanışalım isterseniz ; CHARLOTTE PERKİNS GİLMAN .

     Amerika'da dünyaya gelmiş , Sosyolog , Yazar ve Feminist . Yazdığı ütopik bir kitapla çığır açmış bir kadın . Hepimiz eminim ki ( en azından çoğumuz ) Bilim kurgu türünü hem film olarak hem de kitap olarak sever . Bu kitabında bir film olması gerektiğini kesinlikle düşünüyorum ..

  Kitabın adı ; KADINLAR ÜLKESİ 

   Kitabın konusuna gelecek olursak ; 3 tane genç Amerikalı , Amazon'da dolaşırken yerlilerden bazı rivayetler duyuyorlar . Dağların ardında sadece kadınların yaşadığı ve hiç bir erkeğin oraya gitmeye cesaret edemediğini söylüyorlar . 






    Bu gençlerde birazda macera aradıkları için bu yolculuğa çıkıyorlar . İçlerinde bir tanesini gayet yakışıklı ve zengin ancak küstah ve kendini beğenmiş olarak tanımlayabiliriz . Diğeri ise çok romantik ve kibar bir adam aynı zamanda da çok saf . Ana karakter diyebileceğimiz genç ise dengeleyici bir rol üstlenmiş durumda ..


  Üç arkadaş bir tekne ile kadınlar ülkesinin izini sürmeye başlar . İlerledikçe çok güzel manzaralarla karşılaşırlar . Hatta bu ülkeden ilk önce üç kızla karşılaşırlar ama ne kadar uğraşsalar da onlarla diyalog kuramaz ve onların hızlarına da yetişemezler ..


    Özenilmiş tarlaları , mimarisi ve sayısız güzellikleri karşısında bu ülke onlar için adeta bir cennettir . İlerleyen bölümlerinde bu ülkenin diğer kadınları ile de tanışacaklar ve onların cinsel arzularının olmadığını ve tamamen Annelik duygusunun kültürlerinin temelini oluşturduğunu göreceğiz ..


    Bu kadınların yüzyıllarca kendi başlarına geliştirdiği sayısız güzellikler karşısında şaşkına dönen gençler , onların tarihçesini de öğrenince daha da şaşırırlar . Tanrıdan gelen bir mucize eseri bu kadınlar kendi başlarına hamile kalabiliyorlar . Ve hiç bir erkeğe muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebiliyorlar . Hatta kitabın ilerleyen bölümlerinde gençlere dillerini öğretip , onların da dilini ve kültürünü bir ders gibi işleyerek öğreniyorlar ..


  Tabi bir müddet sonra dünyadaki diğer ülkelerin durumlarını sorunca üç genç buradaki duruma kıyasla hiçbir ülkenin savunmasını yapamıyor ve lafları geçiştirmek durumunda kalıyorlar . 



Daha fazla detay vermeden mutlaka okunması gereken kitaplardan birisi olduğunu söyleyebilirim . Umarım sizlerde beğenirsiniz ..








Yorumlar