Stephen W . Hawking ; Zamanın Kısa Tarihi - Konusu ve Özeti


 SESSİZ İNSANLAR EN GÜRÜLTÜLÜ
 ZİHİNLERE SAHİPTİR .. 


                                                                                                                                        '' Hawking ''


Stephen Hawking
- Stephen Hawking - 



Ü nlü Fizikçi , aynı zamanda çok satan kitapların da yazarı olan Stephen Hawking'in 80. yaş gününde onunla ilgili bir makale yazmaya karar verdik ..


Öncelikle bilimsel kitap okumak isteyen arkadaşlar için Harari ile birlikte en doğru adresin Hawking olduğunu belirtmek isterim . Şimdi hep birlikte Zamanın Kısa Tarihine bir yolculuk yapalım ..




zaman ve fizik




          Bu kitaba Stephen Hawking'in ünlü olduğu eser dersek yanılmış olmayız . 40 dile çevrilmiş ve milyonlarca okuyucuya oluşmuş bir eserden bahsediyoruz . Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum , bu konuya meraklı olan ancak hiçbir fikri olmayan arkadaşlar ( Gençler )  için boğucu ve kafa karıştırıcı olabilir , fizikle ilgilenenlerin de notlar alarak okumasında fayda görüyorum .. 



Gelelim kitabımızın konusuna ; Hawking , Aristoteles'ten beri insanların evreni anlama amacını , çoğunlukla da Bilim insanlarının ve filozofların evreni kavrama çabalarına yer vermiş. Evrenin nasıl işlediği , nasıl bir yapıda olduğu hakkında detaylı bir açıklama getirmiştir .. 


Atom ve atom altı düzeyde madde ve  enerji alışverişini dördüncü ve beşinci bölümlerde görüyoruz . İlerleyen bölümlerde ise kavramsal olarak uzay zaman boyutlarının ve kara deliklerin incelendiğini görüyoruz . 


Ünlü fizikçilerin üzerinde sıklıkla durduğu Kuantum mekaniği ve Görelilik Teorisi hakkında geniş bilgiler vermekte . Ayrıca Hawking'in Newton , Einstein gibi fizikçiler hakkında kendi görüşlerini belirttiği kısımları da ilginizi çekecektir ..


Şimdi geçelim filmi ile de ses getiren '' Her şeyin Teorisi '' kitabına .. 




En basit tabir ile Hawking'in uzun yıllar üzerinde çalıştığı ve m-teorisi olarak da anılan , evrenin sırrını açıklamaya çalışan teori . 

Yazarın bu kitaplarının dışında ; Kara delikler ve Bebek evrenler , Zamanın daha kısa tarihi , Ceviz kabuğundaki Evren  gibi kitapları da mevcuttur ..

Yorumlar